Fördelar med att jobba inom IT

Det finns många fördelar med att jobba inom IT. Vare sig du är intresserad av fast anställning, ha egen firma eller kunna resa jorden runt, är ett jobb inom IT en bra grund.

Fast anställning

Det finns en ständig efterfrågan på IT-kunniga personer, särskilt då den digitala utvecklingen går så snabbt. Så gott som alla arbetsplatser, vare sig det handlar om en kommun, ett kafé, ett stort företag eller försvaret, behöver IT-experter på ett eller annat sätt. Om du är intresserad av ett fast arbete i en dynamisk miljö kan IT-ansvarig på en större arbetsplats vara det perfekta jobbet för dig. Om du jobbar för ett stort företag, statlig myndighet eller en kommun kommer du också lätt att kunna kombinera jobb med familjeliv.

Egen firma

Om du är utbildad inom IT är det lätt att starta eget företag. IT-konsulter är efterfrågade i både stora städer och i mindre samhällen. Vi använder IT överallt och vi är alla beroende av att det fungerar både dag och natt. Vare sig du är företagare eller inte, är datorn och mobilen ett viktigt arbetsredskap. Då är det viktigt att ta hand om sina mobiler och datorer och du hittar allt för att skydda din nya iPhone 11 Pro Max hos billigamobilskydd.se. Genom att ha egen firma har du större möjligheter att både tjäna mer pengar och samtidigt få mer frihet. Som IT-konsult lägger du upp din egen tid. Du kan välja att sköta vissa uppdrag på semestern, om du till exempel har åkt till Spanien några veckor.

Digital nomad

Under de sista åren har vissa IT-konsulter testat på livet som digitala nomader. En digital nomad är en person som lever på resande fot. För att kunna leva på resande fot måste man ha ett arbete som kan utföras digitalt, som till exempel IT-konsult. Om du drömmer om att resa, kunna arbeta på ett kafé i Thailand på förmiddagen och sedan kunna dyka bland koraller på eftermiddagen, eller bo en månad i New York, då kan en IT-utbildning vara det perfekta för dig. För att kunna leva som digital nomad och arbeta med IT måste du självklart erbjuda sådana tjänster som du kan utföra på avstånd, där det räcker att du är uppkopplad mot nätet.

Innan du börjar livet som digital nomad bör du ha en sparad pott pengar på banken. Du bör helst också ha några kunder redan från början, så att du kan vara säker på att verkligen få inkomst under resans gång. I början kommer det att vara dyrare att leva som digital nomad, då det tar ett tag att komma in i det nya livet. Som IT-konsult kan du alltså ta en långsemester på tre år, samtidigt som du har inkomst.

dotmag