IT-konsult – mer pengar och fritid

Om du längtar efter mer pengar och fritid, är IT-konsult ett bra jobb att satsa på. Du kan enkelt starta eget företag och erbjuda tjänster och produkter inom IT – samtidigt som du både kan bo vart du vill och tjäna mycket pengar.

Starta företag

Det är enkelt att starta företag i Sverige. Om du är osäker på vilken företagsform som du vill ha, en enskild firma eller ett aktiebolag, så kan du alltid starta med enskild firma, och sedan byta till aktiebolag. Genom att ha ett eget företag kan du problemfritt erbjuda produkter och tjänster. Som IT-konsult är det ju främst en eller flera olika slags tjänster som du erbjuder, men du kan alltid lägga till produkter att också sälja. Om du har ett företag och behöver mer pengar, kan du alltid ansöka om mer kredit hos capcito.com – flexibel företagskredit som ger ditt företag en möjlighet att växa i rätt takt. Genom att starta eget företag kan du styra över din egen tid och även jobba vart du vill – du är din egen chef.

Mer pengar

En anledning att börja som IT-konsult är att du maximerar dina möjligheter att verkligen tjäna pengar, i jämförelse med att vara anställd. Självklart krävs det mer av dig som företagare och du tar en risk, men utan att ta risker kan man aldrig vinna. När du driver din egen firma kan du analysera vad som verkligen ger mer pengar i kassan och satsa på det och se hur också din privatekonomi förbättras. Du kan också göra olika slags avdrag, förutom att du också kan välja när du ska åka på semester. Om du är din egen chef, så behöver du inte vara ledig när alla andra är lediga, utan kan passa på att åka iväg utomlands eller upp till fjällen för två veckor under lågsäsong – mer semester till ett billigare pris. Det finns många fördelar med att vara företagare.

Mer frihet

Med ett eget företag har du mycket större möjligheter att kunna påverka ditt liv, särskilt som IT-konsult. Som IT-konsult kan du arbeta varifrån du vill: du kan bo i Stockholm eller Kiruna, dela kontor med andra eller sitta i sommarstugan på fem mils avstånd från närmaste affär och arbeta. Allt som krävs är internetuppkoppling, bra datorer och självklart kunder. Det tar tid att bygga upp ett företag och om du drömmer om att kunna arbeta mer fritt, så kan det vara klokt att starta företaget medan du fortfarande har en anställning. Jobba extra på kvällar och lördagar, bygg upp en kundkrets och gå sedan ner i tid allteftersom. Den dag som du bara ska leva på ditt företag, har du då en god grund att stå på. Tänk också på att alla företagare, oavsett bransch, påverkas av omvärlden, som coronakrisen eller en lågkonjunkturer, och att det alltid är viktigt att ha ett extra kapital på företagets kontot – det i sig ger både mer frihet och trygghet för dig som företagare och privatperson.

dotmag