Galna (och bra) appidéer

Det finns appar till allt. Från sådana som är användbara till sådana som bara är kul, sedan finns det appar som bara är galna och ibland till och med helt värdelösa. Men bara för att en app är värdelös sett till vad den används till, behöver det i sin tur inte betyda att själva idén är värdelös. Ta Snapchat som exempel, den är väl både användbar och småskruvad. Det går inte riktigt att säga om Angry Birds, som ändå blev såpass framgångsrik att det blivit både film av den och mängder av uppföljare.

Oavsett om du har en idé till en app som bara är galen, kan tjäna pengar – eller en kombination av båda två (vilket väl är det bästa) – kan pija.se hjälpa dig göra verklighet av idén. Här följer några exempel som inspiration.

Nothing

Frågan är om appen som bär namnet ”Nothing” är den galnaste appen, eller appen med det mest rättvisande namnet någonsin? Appen som finns tillgänglig för Android gör nämligen ingenting. Du startar den och får upp en blank vit ruta med texten ”nothing” i mitten. Den gör överhuvudtaget ingenting utöver det.

S.M.T.H.

Vad ska man egentligen säga om den här appen? Nothing må bygga på en tokig idé, men den här är värre. S.M.T.H. står för Send Me To Heaven. Den kan bäst beskrivas som ett spel som går ut på att du ska kasta upp din telefon i luften. Appen mäter sedan hur högt du kastade den. Använd på egen risk.

Drunk Locker

Nu till en app som kanske är lite småtokig men som faktiskt kan göra nytta. Med Drunk Locker kan användaren blockera in- och utgående samtal och SMS när hen festar. Om det är så att man vet med sig att man är den typ av person som vill säga ett “sanningens ord” till chefen på fyllan kan den vara väldigt användbar.

Drink Water

Drink Water är en app som verkar lite väl uppenbar vid en första anblick, men som faktiskt gör nytta för många. Den påminner dig helt enkelt om att du behöver dricka vatten regelbundet, vilket många faktiskt glömmer bort.

dotmag