Tekniska prylar för hemestern

En semester som innebär mycket tid hemma gör att livsmönstret ser lite annorlunda ut. Plötsligt finns mer tid att se om hemmet med allt vad det innebär. Det här innefattar inte enbart att möblera om, renovera eller sköta om trädgården utan också en översyn av de teknikprylar som finns i hushållet. Hemestern innebär helt enkelt att det finns mer tid till musiklyssnande, filmtittande och datorspelande än på en semester som spenderas på annan plats. Särskilt gäller detta om vädret är lite svajigt, men även heta dagar kan det vara skönt att fly undan och koppla av med inomhusaktiviteter i skuggan.

Uppgradera utrustningen

Nu när du är ledig och har tid över att ägna dig åt tekniska prylar kanske du blir sugen på att skaffa något nytt, alternativt uppgradera befintlig utrustning. Har du inte redan en form av hemmanätverk kan det vara idé att börja i den änden. Att ha en central hubb för filmer, musik, bilder och liknande är mycket smidigt och låter hela hushållet ta del av filerna. Det här åstadkoms genom att skaffa en server eller en NAS. En NAS med inbyggda hårddiskar är en smidig form av central för lagring och delning av filer i ett lokalt nätverk.

Innehållet på din NAS eller server kan sedan kommas åt på dator, mobil, surfplatta eller TV. Har du inte redan en inbyggd mediaspelare i din TV är en fristående sådan att rekommendera. En bra mediaspelare kan du få för under tusenlappen och den kopplas enkelt till TV:n via HDMI. De flesta spelare idag har Android som operativsystem, vilket innebär att du kan installera många av de “vanliga” mobilapparna på den.

Kablar med mera

Under hemestern kan det vara bra att uppdatera kablar och andra tekniska nödvändigheter som behövs. Hur har du det exempelvis med laddare till din mobil? Kanske kan det vara läge att titta på en trådlös laddare i form av en platta till mobiltelefonen eller en HDMI-adapter till surfplattan så att du kan koppla in den i TV:n. Eller varför inte satsa på ett nytt och fräscht fodral eller skal till mobilen?

dotmag